Bibliografia de Xavier Melloni

- L'Un en la multiplicitat. Aproximació a la diversitat i unitat de les religions, Ed. Mediterrània, 2003 (en castellà:"El Uno en lo Múltiple" (Sal Terrae 2003).
Es tracta d'una presentació d'allò que és específic de cada religió (textos sagrats, mediadors, rituals, etc.) a la vegada que assenyala allò que les uneix: són camins per transcendir el jo en el Tu diví i en el tot de la realitat.

- Escletxes de realitat. Religions i revelació, Ed. Fragmenta, 2007 (en castellà: Vislumbres de lo Real, Herder).
És un aprofundiment de la noció de revelació, qüestió essencial per a les religions, perquè no invencions sinó receptacles d'un do dipositat en elles. Però, ¿com distingir revelació d'al·lucinació? ¿Quins són els criteris de discerniment per identificar una veritable revelació? ¿Quina relació té amb la inspiració? etc. Totes aquestes coses són les que s'aborden en el llibre.

- El Desig Essencial, Ed. Fragmenta 2009 (en castellà, "El Deseo Esencial" 2009).
Es tracta d'una reflexió sobre el desig humà, entès com un impuls de tendir vers Déu a través de tota la gamma de necessitats i desitjos que experimentem els humans en una escala ascendent: la respiració, el menjar i el beure, l'afecte i la sexualitat, la bellesa, el poder, la tecnologia, el coneixement, la crida personal i la pregària.

- Voces de la mística, Herder 2009. Breu recull de textos místics de 33 autors diferents de diverses èpoques i tradicions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario